Mire figyeljünk az infrapanel felszerelésekor

Ha szakemberre bízzuk az infrapanel felszerelését, akkor biztosak lehetünk benne, hogy minden csatlakozási pont megfelelően lesz bekötve. Egyébként a legtöbb panelhez a felszereléshez szükséges rögzítő fülek tartozékok, a csavarokat az adott felületnek megfelelően érdemes kiválasztani. Fleszrelhető a plafonra és az oldalfalra is. A kisebb panel akár gipszkartonba is felfogatható (természetesen gipszkarton csavarral), hiszen nincs túl nagy súlya.


A panelt akár mozgathatjuk is, ha nem kötjük be fixen a villamos hálózatba, hanem a panelhez tartozó vezetékhez egy dugvillát erősítünk és közvetlenül a konnektorba dugjuk be. Vannak infrapanel keretek is, amik segítségével a panel teljesen mobillá tehető. Ráköthetjük akár termosztátos dugvillára is és akkor helyiségenként külön tudjuk szabályozn ia hőmérsékletet.


A törölköző szárító panelek felfúrása sem sokkal bonyolultam, mindössze a törölköző tartó keretet kell pluszban rácsavaroznunk. Arra nagyon figyeljünk, hogy a dugvillát a megfelelő módon csatalkoztassuk ha vizes helyiségről van szó.