Infrafűtés

Az infrapanel egy tábla alakú, előlapja kerámia szemcsékkel bevont, hátoldala hő tükrös szigeteléssel van ellátva, elektromos árammal működű infrafűtés.

Az infrafűtés lényege, hogy az infrapanel nem a levegőt melegíti föl hanem a tárgyakat. Ez kedvező hatású pl. az asztmás betegek számára. Való igaz, hogy az infrafűtés elektromos árammal működik és ezért nem olcsó. Azonban egy hétvégi házban, nyaralóban sokkal praktikusabb, mint komoly költségen oda vezettetni pl a gázt, ami sokkal költségesebb beruházás. Míg az infrafűtés kialakítása nem jár túlzott költségekkel, ha már be van vezetve az áram. Azt is elmondhatjuk, hogy az infrafűtés néhány panelig teljesen mobilis és vihetjük magunkkal, nem kell ott hagynunk a hétvégi házban.

Az infrafűtésnek rengetek, előnye van. Korlátlan időtartalmú mivel nem tartalmaz mozgó alkatrészeket. A hátoldalán lévő szigetelés miatt akár éghető felületre és lehet szerelni. Állmennyezetbe is szerelhető, de pár fokos szögbe meg is lehet dönteni és úgy fölszerelni (pl.: fürdőszoba). Kis helyet foglal, ha falra, plafonra szereljük.

Az infrafűtést érdemes kombinálni egy napelemes rendszerrel ami ugyan emeli az egyszeri beruházási költséget, de hosszútávon kedvező hatású az áram számlára.