Tudjon meg többet a panelek felhasználási területeiről.

Az infrapanelt nemcsak saját magunk felmelegítésére használhatjuk, hanem házi állatunk és növényeink melegen tartására is egyaránt. Mivel az infrapanel tiszta meleg sugárzás ezért a növényekre és élőlényekre nem káros, nyugodtan lehet használni.

Az infrapanel hatása a növényekre.

A növényeknél arra oda kell figyelni, hogy a növény levele ne érjen hozzá és túl közel se legyen a panelhez, mivel nem tesz jót, ha túl közelről éri a panel fűtő hatása. Nemcsak ebben az esetben nem lehet közel, radiátor, konvektor és kandalló közelébe sem teszünk növényeket, virágokat.

Infrapanel hatása a házi állatokra

Ha szeretett kedvencünk télen is kinn van az óljában, kuckójában akkor biztos fázik. Hogy melegen tartsuk, be lehet szerelni kisebb teljesítményű infrapanelt is. Esős, lucskos időben ez arra is alkalmas, hogy megszárítsa bundáját. Nem jár nagy szereléssel, költségekkel berakni. A kutyaól falára fel kell fúrni a kis teljesítményű infrapanelt és egy konnektor szükséges a működtetéséhez. Bedugjuk és kész, háziállatuk nem fog fázni és vizes se marad. Célszerű rácsot felszerelni elé, ha a kutyaól oldalára szereljük, hogy ne sérüljön. Nagyon fontos, hogy kedvenceink érdekében csak kis teljesítményű infrapanelt használjunk!

Fürdőszobai felhasználás

Nagyon fontos, hogy a fürdőbe csak erre alkalmas paneleket telepítsünk. A sima panelek nem vízállóak így azok felhelyezésénél figyelni kell a fröccsenő vízre és a magas páratartalomra. A kezeletlen keretek a pára hatására vetemedhetnek. A fürdőszobai panelek pl. törölközőszárító panel vagy tükör panel. A  megfelelő felszerélés esetén alkalmasak a tartós fördőszobai használatra.